Aşağıda, gideceğiniz üniversitedeki ders seçimi ve hareketlilik öncesi öğrenim anlaşmaları prosedürlerini bulabilirsiniz. Hareketlilik öncesi Erasmus prosedürleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen ŞU belgeyi kontrol edin.

1. Bölümümüzün web sitesindeki (fle.metu.edu.tr) Erasmus linkini takip ederek ders denklik listelerine ulaşabilirsiniz.
  2. Bu listelere göre bölüm derslerini seçiniz.
  3. Bölüm dışı seçmeli dersler için lütfen ODTÜ'deki diğer bölümlerden eşdeğer dersleri bulun.
  4. Erasmus üniversitelerindeki derslerin içeriklerini kontrol etmemiz için bizimle iletişime geçerken, ders açıklamalarını içeren linklerini gönderiniz.
  5. Lütfen Öğrenim Anlaşmasının ilk taslağını hazırlayın. ODTÜ ve Erasmus üniversitesindeki olası derslerin hem kodlarını hem de isimlerini eklemelisiniz ("Bölüm seçmeli" veya "Bölüm dışı seçmeli" gibi ifadeler yeterli değildir).
  6. Olası eşdeğer dersleri aradıktan sonra, hala yardıma ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçin.
  7. Etkili bir zaman yönetimi için lütfen yukarıda belirtilen süreç için en az üç-dört hafta ayırın. Böylece ders içerikleri ile ilgili müzakere için de zamanımız olabilir.
  8. Öğrenim Anlaşmalarına son şekillerini verebilmek için de biraz zamana ihtiyacımız olduğundan, e-postalarınızın 1-3 iş günü içinde yanıtlanacağını lütfen göz önünde bulundurun. Hafta sonları maillere cevap verilmemektedir.