ODTÜ'de Araştırma, Lisans Eğitiminde Başlar.

Lisans araştırmalarına yönelik destekler aşağıda sunulmuştur:

1. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

2. ADIM ODTÜ Lisans Araştırma Projeleri Destek Programı

ODTÜ'nün bilimsel çalışmalarınızı yayınlayabileceğiniz bir lisans araştırmaları dergisi mevcut:

MATTER Journal

SSS

1. Başvuru için bir proje danışmanına ihtiyacımız var mı?

TÜBİTAK 2209 için: Evet. Proje konunuzla akademik ilgisi örtüşen bir bölüm üyesiyle proje danışmanınız olmayı değerlendirmesi için görüşebilirsiniz.

ADIM ODTÜ için: Hayır. Tercih ederseniz, bir bölüm üyesiyle proje danışmanınız olmayı değerlendirmesi için görüşebilirsiniz. Fakat bu zorunlu değildir.

2. Kimler proje danışmanımız olabilir?

TÜBİTAK 2209-A Programı proje danışmanlığı için, minimum gereksinim danışmanın doktoraya başlamış olmasıdır. Bu anlamda, Araştırma Görevlileri'nden doktora programına başlamış olanlar da dahil olmak üzere bölüm öğretim elemanları projelere danışmanlık edebilir. TÜBİTAK 2209 için, bir danışman en fazla 5 ayrı projeye danışmanlık yapabilir.

3. TÜBİTAK 2209-A desteğinin ADIM ODTÜ destekli projelere göre bir avantajı var mı?

TÜBİTAK 2209-A tarafından desteklenen projeler ADIM ODTÜ tarafından ayrıca desteklenecektir.

4. Sorularımı yöneltmek için kiminle iletişime geçebilirim?

Bölüm Lisans Araştırmaları Koordinatörü: Arş. Gör. Pınar TURAN (ptopal [at] metu.edu.tr)

Bölüm lisans öğrencilerimizin geçmiş konferans sunumları için tıklayınız.

Son Güncelleme:
12/02/2024 - 13:47