Dil Eğitimi Bölümü (İngiliz Dili Öğretimi Doktora Programı)

Dil Eğitimi Bölümü, öğrencilere dil öğretmeni eğitimi, dil öğretme ve öğrenme yaklaşımları, ulusal ve uluslararası dil eğitimi politikaları, kültürlerarası iletişim, dil eğitimi için müfredat geliştirme ve dil becerilerinin öğretimi ve değerlendirilmesi konularında sağlam bir teorik ve pratik bilgi birikimi sağlamayı amaçlamaktadır.

Programa giriş yılına bakılmaksızın, 2022-2023 Akademik Yılı Güz döneminden itibaren mezuniyet aşamasına gelecek tüm öğrenciler için aşağıdaki ders statülerinin uygulanmasına karar verilmiştir.

A. Zorunlu Dersler (3*+2):

ELT 506*

İKİNCİ DİL EDİNİMİ

ELT 554*

DİL ARAŞTIRMALARINDA NİCEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİKLERİ

ELT 555*

DİL ARAŞTIRMALARINDA NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİKLERİ
ELT 613 DİL EĞİTİMİ ÇALIŞMALARINDA TEMEL KAVRAMLAR
ELT 614 DİL ÇALIŞMALARINDA TEMEL KAVRAMLAR

*Bu dersler (aynı zamanda İngiliz Dili Öğretimi Yüksek Lisans programında da zorunlu derslerdir), öğrencinin daha önce katıldığı bir lisansüstü programda eşdeğer bir ders almamış olması durumunda doktora programında zorunludur. Denkliğin İngiliz Dili Öğretimi lisansüstü programları koordinatörünün onayına tabi olduğunu unutmayınız. Yeni kabul edilen doktora öğrencileri, daha önce bu dersleri almamışlarsa, ELT 506, ELT 554 ve ELT 555'i almak zorundadırlar.

B. Seçmeli Dersler (3*+2)

ELT 601

İNGİLİZ DİLİ ÖĞRETİMİNDE GÜNCEL KONULAR

ELT 602

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ EĞİTİMİNE YAKLAŞIMLAR
ELT 603 İNGİLİZ DİLİ ÖĞRETİMİ MÜFREDATI
ELT 604 UYGULAMALI DİLBİLİM SEMİNERİ
ELT 605 TOPLUMDİLBİLİM
ELT 606 İNGİLİZ DİLİ ÖĞRETİMİNDE PROGRAM DEĞERLENDİRME
ELT 607 İNGİLİZ DİLİ ÖĞRETİMİNDE ÖĞRETİM TASARIMI
ELT 609 SINIF ARAŞTIRMASI
ELT 618 KÜLTÜRLERARASILIK VE KÜLTÜRLERARASI EĞİTİM

(*Yukarıdaki listede yer alan 600 kodlu dersler arasından seçim yapmak için en az 3 ders).

C. Kredisiz Dersler (4 yarıyıl içerisinde tamamlanmalıdır.):

ELT 690

DOKTORA SEMİNERİ (Tez danışmanınızı atadıktan sonra sadece bir kez alınmalıdır.)

ELT 666*

DİL ARAŞTIRMALARINDA ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİKLERİ (Sadece bir kez alınmalıdır.)

ELT 699

DOKTORA TEZİ (Tez danışmanınızı atadığınız andan tez sürenizin sonuna kadar her dönem alınmalıdır.)

ELT 901-950

ÖZEL KONULAR  (Tez danışmanınızı atadığınız andan tez sürenizin sonuna kadar her dönem alınmalıdır.)

(*Yüksek lisans programında herhangi bir etik dersi almış olmasına bakılmaksızın tüm doktora öğrencileri ELT 666 etik dersini almalıdır.)

Notlar:

1. Öğrencilerin doktora tez danışmanını programdaki 2. yarıyılın sonunda (3. yarıyıl başlamadan önce) seçmeleri beklenir. Tez danışmanı atamak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı (ve bilgileri) kullanın:
    Danışman Ataması
  2. Doktora öğrencileri, program derslerini tamamladıktan sonra, tez çalışmalarına başlamadan önce Mayıs veya Kasım aylarında (tarihler yıllık olarak ilan edilir) Yazılı ve Sözlü Doktora Yeterlilik Sınavlarına girmek zorundadırlar.
  3. Kredisiz tez dersleri için Tez Danışmanı Kodlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    Tez Danışmanı Kodları
Nasıl Başvururum?

Başvuru prosedürleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü web sitesini ziyaret edin (https://sbe.metu.edu.tr/tr/basvuru). Programlara özel başvuru şartları http://sbe.metu.edu.tr/tr adresindeki "Programlar" sekmesinde mevcuttur.

Son Güncelleme:
15/02/2024 - 16:58